2011. december 26., hétfő

Swarovski kristály medál 6160 Jet Pear Shaped - Jelenlegi ára: 2 200 Ft


Csodaszép Swarovski kristály csepp alakú medál.
Medál mérete: 1, 6 cm
Az ár a képen látható ezüstözött lánc nélkül értendő. Amennyiben szeretnél hozzá láncot is, akciós áron tudok mellé adni!
Külön kérésre organza szalagot, vagy fonott bőr láncot is tudok hozzá adni több színben 500. - egységáron.
A Swarovski története:
Daniel Swarovski 1862-ben született a mai Csehországban azon a vidéken ahol az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legfontosabb üveg- és kristályüvegkészítő központja elhelyezkedett. Már gyermekkorában magával ragadta a kristályüveg megmunkálása után létrejövő termékek csodás csillogása. Fiatal fiúként gyakran figyelte édesapja munkáját annak műhelyében, itt és más csiszolóműhelyben tanonckodott.
Az első elektromos gépek kiállításra kilátogatva, 21 évesen, megszületett benne az elhatározás, hogy forradalmasítja a kristályüveg-megmunkálás területét. Siemens és Edison technikai újításai inspirálták, hogy kifejlesszen egy kristályvágó gépet, amely tökéletesre munkálja meg az anyagot. Álma megvalósulására 9 évet kellett várnia, s 1892-ben szabadalmaztatta az eljárást. Az új eljárással gyorsabbá és pontosabbá vált a munka, mint korábban. Új korszak nyílt az üvegkristályok világában.
Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg a ma is ismert cég elődjét, sógorával Franz Weis-szel és Armand Kosmannal. A cég a Daniel Swarovski & Co. nevet kapta.
Az ausztriai cég ma is családi vállalkozás, melyet a család negyedik és ötödik generációja vezet.
A cégnek több divíziója is van, ezek közül csak az egyik a SWAROVSKI márkanévvel ellátott ékszer és lakásdekorációs termékeket, kiegészítőket készítő vállalat.
Swarovski kristály:
A Swarovski a precíziósan csiszolt és vágott ólomkristály termékek csúcs luxus márkája. A Swarovski név tulajdonképpen a hihetetlenül pontosan csiszolt, legjobb minőségű kristály termékek szinonímája. Ezt a vezető helyét a mai napig megőrizte, a folyamatos innovációnak, stratégiájának és inspiráló technikájának köszönhetően.
Előszeretettel használják híres divatházak is, mint Chanel, Christian Dior, Yves Saint Laurent, Armani, Versace, Gucci és Prada.
Rengeteg féle varázslatos termékük van. Dísztárgyak, esküvői termékek, kiegészítők, ékszerek, beltéri dekorációk. Számunkra azonban a legfontosabb, hogy hihetetlen mennyiségben készítenek folyamatosan megújuló választékban különféle fűzhető kristályokat, tekla gyöngyöket, medálokat és egyéb ékszeralkatrészeket. Mindezeket a Crystallized Swarovski Elements márkanév alatt fogalmazzák.
 A Swarovski cég kristály medáljai az időtlen eleganciát sugározzák. A formák, színek, csiszolás széles skálája lehetővé teszi a szinte végtelen változatosságú felhasználást.   Úgy mint ékszer, textil, belső terek díszítése. A nagy felületű medálok alkalmasak különféle motívumok megjelenítésére is.
A medálok a gyártási kódok alapján kerülnek besorolásra, mivel nem mindegyik medálnak van hivatalos neve.
Pl.:
5754 Lepke 
6012 Briolette
6090 Barokk
6744 Virág (felül fúrt)
 6200 Rivoli
6221 Szív (dupla köves)
6301 Bicone (felül fúrt) 
6790 Coral - 2 ágú
6791 Coral - 3 ágú
6160 - pear shaped
6670 - De-Art
Kristály effektek:
 
A kristály effektek tulajdonképpen különféle bevonatok, amiket a kristályok/gyöngyök felületére visznek fel, hogy még káprázóbbá tegyék megjelenésüket. A legtöbb effekt kidolgozása a Swarovski cég nevéhez fűződik.
A Swarovski cég különválasztja az effekteket "Egyszerű" (ordinary) és "Speciális effekt" (special effect) kategóriákra. Teszik ezt annak ellenére, hogy némelyik egyszerűnek besorolt effekt fajta a legkeresettebbek és legismertebbek közé tartozik.
Egyszerű effektek:
-Aureole Borealis ( AB ):
Aurora Boreale, Aurore Boreale, leggyakrabban csak AB-ként emlegetjük. Ha normál kristály (crystal) gyöngyre viszik fel, akkor annak megnevezése Crystal AB, vagy rövidítve CAB. Az Aureole Borealis effekt egyike a legismertebb és legkeresettebb bevonatoknak. Ez egy irizáló bevonat, ami csodás szivárványos megjelenést eredményez. Halvány sárgába hajló, de megjelenik benne a rózsaszín és kék egyaránt. Ha színes gyöngyre viszik fel, annak színét csak kicsit változtatja meg. Jet (fekete) gyöngyön erős szivárványos.
-Comet Argent Light ( CAL ):
Ez egy fényes, ezüstös bevonat.
Ha a gyöngy teljes felületére felviszik (2X), akkor az úgy néz ki, mintha nem fakuló ezüstből készült volna.  
Ha a gyöngy felén alkalmazzák csak, akkor olyan, mintha a gyöngy egyik fele ezüstből lenne, míg a másik megőrzi a gyöngy eredeti színét.
-Golden Shadow:
A Golden Shadow olyan, mint egy korty pompás pezsgő.
A kristálynak régies hangulatú aranyos-rezes megjelenést kölcsönöz.
-Satin:
A Satin bevonat extra fényt ad az alatta lévő gyöngynek. Általában Hematite bevonatnak hívják, ha Jet/Black (fekete) gyöngyre viszik fel, mivel ilyenkor úgy tűnik, mintha hematitból készült volna.  
Színes gyöngyökön a Hematite 2X a leggyakoribb.
-Silver Shade:
A Silver Shade bevonat egy ezüstös effekt.
Régies ezüstös hatású, mindamellett, hogy extra fényt is ad a gyöngynek.
Speciális effektek:
-Aurum:
Ez a bevonat valódi aranyból készül, így drágább is a többinél.  
Ennek köszönhetően, úgy néz ki a gyöngy, mintha aranyból készült volna, legtöbbször 2X azaz teljes felületen használják.
-Bermuda Blue:
Ez is egy nem átlátszzó bevonat.  
Ha crystal-ra viszik fel, átnézve rajta,  sötét kék hatást ad.  
Ha a bevonat felületét nézzük, sötét tengerkék.  
Normál esetben nem használják színezett gyöngyökön, bár azon is lehet.
-Dorado:
Nem átlátszó bevonat, bronzos megjelenéssel.
-Glacial Blue:
Ez a bevonat kobalt kék megjelenést kölcsönöz. Használható színes gyöngyre is.
Leggyakoribb megjelenése a Jet Glacial Blue (fekete gyöngyre).
-Heliotrope:
A Heliotrope effekt sötét kék - sötét zöld hatású, ha átnézünk a kristályon.  
Különös, mert a bevonat felülete unalmas szürkés barna színű.
-Meridian Blue:
Ez a bevonat ezüstösen kéklő. Ha keresztülnézünk a kristályon, akkor halványkék zöldes beütéssel.  
Meglehetősen lenyűgöző effekt.
-Sahara:
A Sahara effekt sárgásan aranyló, fényes megjelenésű. Megkapó mind a gyöngy felületén, mind azon keresztül nézve.
-Tabac:
Sötét réz - arany bevonat, visszafogott de kifinomult, ha átnézünk a kristályon. A dohány (Tabacco) után nevezték el Tabacnak.
-Transmission:
Átlátszó bevonat. Hasonló az AB-hez, de inkább rózsaszínbe játszó, ha átnézünk a kristályon.
-Vitrail Medium and Vitrail Light:
Ez a nem átlátszó bevonat ultra fényes, és attól függően, hogy a fény melyik részen éri a gyöngyöt, különféle színekben játszik. Ha crystalra vitték fel és átnézünk rajta, akkor sötét pirosban játszik, zöld beütéssel. Legtöbbször nem használják színes gyöngyökön, habár lehet azon is.
-Volcano:
Meglehetősen feltűnő bevonat. Ezüstös a szélén. Ha átnézünk rajta, mélylila és vörös színekben játszik, akárcsak egy tűzhányó (volcano). Általában crystal-on használják.
Különleges féldrágakőből készült ékszer, egyenesen a készítőtől!
Látogass el minden nap az oldalamra, mert a választékom folyamatosan bővül!
Nézd meg a többi termékemet is!



Jelenlegi ára: 2 200 Ft

Az aukció vége: 2011-12-26 00:01
. Swarovski kristály medál 6160 Jet Pear Shaped - Jelenlegi ára: 2 200 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése